Type Here to Get Search Results !

Narration Change | HS English Suggestion 2023 WBCHSE

Higher Secondary English Suggestion 2023

HS English Suggestion 2023 WBCHSE

Narration Change


1."Where are you going?" she asked.

Ans:- She asked me where I was going.(where I going was লিখলেও হবে।)

2. "Goodbye," said the girl.

Ans:- The girl bade me goodbye.

3. "Are you going all the way to Dehra?" I asked.

Ans:- I asked if she was going all the way to Dehra.

4. "You are a very gallant young man," she said, "but why are you so serious?"

Ans:- She called me a very gallant young man and then asked me why I was so serious.

5. "When you pray", he said, "You transcend your body, and become a part of the cosmos, which knows no division of wealth, age, caste or creed."

Ans:- He explained that when we prayed, we transcended our body and became a part of the cosmos, which knew no division of wealth, age, caste or creed.

6. "Why don't you say this to the people who come to you for help and advice?"  I asked my father.

And:- I asked my father why he didn't say that to the people who came to him for help and advice.

7. "Thanks!" said the hermit.

Ans:- The hermit thanked him.

8. "You have already been answered." said the hermit to the Tsar.

Ans:- The hermit informed the Tsar that he had already been answered.

9. "You are tired," said Tsar, "let me take the spade and work awhile for you."

Ans:- The Tsar said that he(the hermit) was tired and suggested him that he(the Tsar) should take the spade and work awhile for him.

10. The hermit said, "Now rest awhile- and let me work for a bit."

Ans:- The hermit told the Tsar to rest awhile then and suggested that he(the hermit) should work a bit.

11. The woman said, "Pick up my pocketbook, boy and gave it here."

Ans:- The woman ordered the boy to pick up her pocketbook and give it there.

12. "What is it like outside?" I asked.

Ans:- I asked what it was like outside.

13. "Why don't you look out of the window?" she asked.

Ans:- She asked why I didn't look out of the window.

14. "We'll soon be at your station.", I said.

Ans:- I informed that we would soon be at her station.

15. She gave a little exclamation and said, "I didn't know anyone else was here."

Ans:- She gave a little exclamation and said that she hadn't known anyone else was there.

একটি মন্তব্য পোস্ট করুন

0 মন্তব্যসমূহ
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Top Post Ad

LightBlog

Below Post Ad

LightBlog

AdsG

close