Type Here to Get Search Results !

Primary TET English Question Paper 2013 Exam Preparation For 2022

প্রাইমারি টেট ২০১৩ প্রশ্নপত্র ইংরেজি উত্তরসহ

     প্রিয় ছাত্র-ছাত্রী ও বন্ধুরা তোমরা যারা এবার Primary TET 2022 পরীক্ষার প্রস্তুতি নিচ্ছো শুধুমাত্র তাদের জন্য KDPublisher ওয়েবসাইট থেকে Primary TET English Question Paper 2013 দেওয়া হয়েছে। নিচে প্রত্যেকটা প্রশ্নের উত্তর দেওয়া আছে। Primary TET 2022 পরীক্ষার্থীদের জন্য KDPbulisher-এর উদ্যোগে খুব সাহায্য করবে।

TET Primary Question Paper 2013 With Answer
TET Primary Question Paper 2013 With Answer

TET Primary Question Paper 2013 With Answer (English)

Section-II

Language-II (English)

Choose the correcet Antonym of the given word.

1. urban -

(1) modern

(2) rapid

(3) rural

(4) remote

Ans : (3) rural

2. zenith -

(1) nadir

(2) extinct

(3) top

(4) extant

Ans : (1) nadir

3. Please don't __________ the truth.

(1) hold over

(2) hold back

(3) hold to

(4) hold in

Ans : (2) hold back

4. The environment has been destroyed completely. The pharsal verb that can replace the ital portion is -

(1) wiped over

(2) destroyed out

(3) wiped out

(4) rooted out

Ans : (3) wiped out

5. I have never travelled __________ air.

(1) by

(2) in

(3) with

(4) from

Ans : (1) by

6. 'A passage to India' is a novel written by -

(1) E. M. Forster

(2) Emily Bronte

(3) Walter Scott

(4) P. B. Shelley

Ans : (1) E. M. Forster

Identify the incorrect part of the sentence. If the sentence is correct, choose the 'No error' option :

7. 

(1) The host of reputed national and multinational/

(2) clients are/

(3) a better testimonial than the best spoken words/

(4) No error

Ans : (3) a better testimonial than the best spoken words/

Choose the correct synonym of the given word :

8. Slender -

(1) sharp

(2) dull

(3) fat

(4) slim

Ans : (4) slim

Choose the correcet synonym of the given word.

9. mould - 

(1) shape

(2) calculate

(3) aruge

(4) blow

Ans : (1) shape

Choose the correct alternative :

10. She was singing a song. (Active)

A song __________ by her. (Passive)

(1) was sung

(2) was being sung

(3) sung

(4) was song

Ans : (2) was being sung

Choose the correct alternative :

11. My Sister said to me, "Are you well?" (Direct)

(1) asked, am

(2) asks, was

(3) asks, am

(4) asked, was

Ans : (4) asked, was

12. Which of the following shot stories was written by James Joyce? 

(1) Araby

(2) Fly

(3) Doll's House

(4) The Signal man

Ans : (1) Araby

Choose the correct alternative :

13. I usually go to bed __________ midnight.

(1) in

(2) at

(3) on

(4) to

Ans : (2) at

Choose the correct alternative for underlined expression : 

14. The situation left him in the horns of dilemma.

(1) unable to recognize

(2) unable to speak

(3) unable to decide

(4) unable to feel

Ans : (3) unable to decide

Choose the correct alternative :

15. Who wrote 'Arms and the Man'?

(1) Samuel Beckett

(2) William Shakespeare

(3) George Bernard Shaw

(4) Emily Bronte

Ans : (3) George Bernard Shaw

প্রাইমারি টেট ২০২২ সম্পর্কিত আরোও পোস্ট পড়তে : এইখানে ক্লিক করুণ

Identify the incorrect part of the sentence. If the sentence is correct, choose the 'No error' option :

16.

(1) A tank can be/

(2) filled by a tap/

(3)in twenty minutes/

(4) no error

Ans : (4) no error

Choose the correct alternative :

17. The weather office had predicated that it _________ (rain) soon.

(1) had rained

(2) have rained

(3) would rain

(4) rains

Ans : (3) would rain

Choose the correct alternative :

18. "Look Back in Anger" was written by

(1) Harold Pinter

(2) G. B. Shaw

(3) John Osborne

(4) J. M. Synge

Ans : (3) John Osborne

Choose the correct alternative :

19. I know the man. (Active)

The man __________ to me. (Passive)

(1) Known

(2) is known

(3) is knew

(4) knew

Ans : (2) is known

Choose the correct alternative :

20. If I __________ a bird!

(1) am

(2) were

(3) was

(4) shall

Ans : (2) were

প্রাইমারি টেট ২০২২ সম্পর্কিত আরোও পোস্ট পড়তে : এইখানে ক্লিক করুণ

Tags

একটি মন্তব্য পোস্ট করুন

0 মন্তব্যসমূহ
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Top Post Ad

Below Post Ad

LightBlog

AdsG

close