Madhyamik English Grammar Suggestion 2023 (Articles and Prepositions)
Type Here to Get Search Results !

Madhyamik English Grammar Suggestion 2023 (Articles and Prepositions)

New Syllabus Madhyamik English Grammar Suggestion 2023 



  • Fill in the blanks with appropriate articles and prepositions: 

(1) The transport minister has constituted _______ one man committee to look _______ the demand of transport operators for _______ increase ______ fares.

Ans: a, into, an, in.

(2) The disappearance of Subhash Chandra Bose ________ August 18, 1945 remains still _______ unsolved mystery. There is no definite evidence of _______ unfortunate place crash or of Netaji being _______ the plane at all.

Ans: on, an, the, in.

(3) January 24, 1984 was a memorable day in Sudhan’s life. She was back on _______ stage. Arrangements were made _______ her dance program at _______ big hall _______ Bombay.

Ans: the, for, a, in.

(4)  Ranjan was been suffering _______ fever for the last few days. In fact he is down _______ influenza. We hope he will be fit in _______ few days.

Ans: from, with, a.

(5) The test match at Eden Garden between two rival teams. India and Pakistan, was ______ exciting one. There were ups and downs ______  the fortunate of the two teams. In the first innings Indian’s total ______ 407 was almost overtake _______ Pakistan.

Ans: an, in, of, by.

(6) In India the first successful oil well was sunk _______ borbhil, later known as Digboi, in Assam _______ 19 October, 1899. ________ Digboi refinery is _______ oldest running refinery in the country.

Ans: at, on, the, the.

(7) I arrived at my cousin’s house _______ the evening, it was freezing cold and we had _______ early dinner in _______ large room whose walls and ceiling were covered _______ stuffed by Birds.

Ans: in, an, a, with.

(8) When Rabindranath set ______ his school _______ Shantiniketan, Satish Chandra Roy, a young man, came there as _______ teacher. With him the boys felt they were never confined in a classroom.

Ans: up, at, a.

(9) _______ tigerss captured in the Sundarbans ______ May 10, had to be bought to ______ Alipore Veterinary Hospital _______ treatment.

Ans: the, on, the, for.

(10) _______ students from ______ neighbouring school are going ______ an excursion to Darjeeling _______ their teachers.

Ans: the, a, on, with.

(11) Most people are found _______ mystery stories. They find _______ extra pleasure _______ trying to solve _______ mystery along with the investigator.

Ans: of, an, in, the.

(12) Football is _______ simple sport. It is also the cheapest game _______ no complicated rules ________ understand.

Ans: a, with, to.

(13) ______ girls _______ this village have promised to fight _______ the curse _______ child marriage.

Ans: the, of, against, of.

(14) Lepchajagat is _______ most exclusive it place in the western part _______ Darjeeling Hills. It offers _______ unique experience _______ nature lovers with its alpine scenario and magnificent view of Kanchenjunga.

Ans: the, of, a, to.

(15) India stormed into _______ quarter finals _______ the world cup on Friday, defeating West Indies _______ 4 wickets in _______ not so high scoring game in perth.

Ans: the, of, by, a.


Full Suggestion : click here...


Tags Line

---------------------

madhyamik english grammar book pdf

wbbse class 10 english grammar book

madhyamik english grammar practice

wbbse class 10 english book pdf

madhyamik english grammar suggestion

madhyamik grammar question bunch

madhyamik english practice set

transformation of sentences for madhyamik

madhyamik grammar practice set

একটি মন্তব্য পোস্ট করুন

0 মন্তব্যসমূহ
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Top Post Ad

LightBlog

Below Post Ad

LightBlog

AdsG

close