madhyamik english grammar practice set for class 10 wbbse
Type Here to Get Search Results !

madhyamik english grammar practice set for class 10 wbbse

 Madhyamik English Grammar Suggestion (Change the voice)


Change the voice of the following sentences: 


(1) Let the door be shut.

Ans: Shut the door.


(2) They gave each of the recipients a handsome prize.

Ans: Each of the recipients was given a handsome prize by them.


(3)  Someone wrote this letter in the 19th century.

Ans: This letter was written in the 19th century.


(4) Tell the truth.

Ans: Let the truth be told.


(5) We call the tiger our national animal.

Ans: The tiger is called our national animal.


(6) I received a phone call.

Ans: A phone call is received by me.


(7) Shut the door.

Ans: Let the door be shut.


(8) They did not make a sound.

Ans: A sound was not made by them.


(9) Please post the letter.

Ans: You are requested to post the letter.


(10) I am writing a poem.

Ans: A poem is being written by me.


(11) The teacher gave Suresh an exercise book.

Ans: Suresh was given an exercise book by the teacher.


(12) Do the work at once.

Ans: Let the work be done at once.


(13) Please maintain silence in this room.

Ans: You are requested to maintain silence in this room.


(14) Many buildings have been damaged by flood.

Ans: Flood has damaged many buildings.


(15) I know the man.

Ans: The man is known to me.


Full Suggestion : click here...


Tags Line

-----------------------

madhyamik english grammar book pdf


wbbse class 10 english grammar book


madhyamik english grammar practice


wbbse class 10 english book pdf


madhyamik english grammar suggestion


madhyamik grammar question bunch


madhyamik english practice set


english grammar practice set for class 10 wbbse


madhyamik grammar practice set

একটি মন্তব্য পোস্ট করুন

2 মন্তব্যসমূহ
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Top Post Ad

Below Post Ad

LightBlog

AdsG

close